uppdrag

Gestaltningsuppdrag för Region Kronoberg mosaik Granatäpplet och mangolden i Regionhuset i Växjö 2016

Har flyttats till en ny vägg:

IMG_1290”Granatäpplet och mangolden”, mosaik 10 st kvadrater i olika storlekar, 3 st 25×25, 3 st 30×30, 1 st 35×35, 2 st 40×40 och 1 st 45×45 cm. Monterad med rak underkant och varierande avstånd över en sträcka på 4,70 m ovanför väggurtagen på fondväggen bakom disken i matsalen.

Mosaiken domineras av gröna toner med inslag av rött och jordfärger. Färgtemat har sitt ursprung i att jag i ett tidigt skede under skissarbetet gjorde studier av vitlökar och att jag också ville plocka in granatäpplet och mangolden som svar på väggens ljudabsorberingsskiva och golvmattan. Kompositionen har jag byggt så som jag brukar arbeta med mina remsstilleben. Jag ställer målningar mot ateljéväggen och bygger vidare med pappersremsor så att jag kan undersöka de färgackord jag för tillfället är intresserad av.

Materialet är italiensk smalti, glasmosaik, keramik och sten som läggs i fix på cementbunden skiva. Skivan förborras för att sedan kunna skruvas fast på väggen. Expanderskruv används om det är gipsskiva. Efter monteringen fylls skruvhålen igen med mosaikbitar.

SAM_1199
SAM_1201
SAM_1207

se fler utförda uppdrag under fliken Uppdrag bilder