Fortsättning

Fortsättning följde och nu ser den ut så här Cuglieri, olja på duk + applikation + rastrering, 150×140 cm
Blombukett och diplom
Birgitta Heiling har av SKF tilldelats stipendium ur Stiftelsen Clarence och Else Blums Fond med motiveringen: I motsats till en cirkel i en fyrkant eller en trekant på sin spets möts vi av måleriets och livets verkliga fragment. Vad är egentligen att betrakta som en helhet? Undersökandet sker i form av betraktelser av delar. Knappen på en blus, ett landskap. En remsa med en gestalt. Vi förstår, men baklänges.

Arbetsstipendium

Birgitta Heiling vid Bolmån I, II och III på Smålands Konstnärsförbunds jubileumsutställning på Vandalorum. foto Thomas Johansson

Jag är stolt och glad över att ha fått arbetsstipendium från Bildkonstnärsfonden. Det är skönt att få godkännande och bekräftelse. Att få bevis på att det jag gör är rätt och viktigt.

Bergagalleriet

Birgitta Heiling 995 Min vitlök och Agueli ur sviten Granatäpplet och mangolden 2015, olja på duk 24×25 cm

Berga temabo är ett spännande boende för äldre. Där har vi åldrande konstnärskollegor som kan fortsätta med skapande verksamhet, i samvaro med andra om man vill eller för sig själv om man föredrar det, samtidigt som man har tryggheten i att det finns hjälp nära till hands om det skulle behövas. Här kan man fortsätta måla fast man är över hundra!

Och det finns ett eget galleri, för egna utställningar eller för att få en fläkt utifrån med inbjudna konstnärer. Birgitta Heiling visar några målningar från de senaste åren. Affischbilden visar ett stilleben från skissarbetet inför gestaltningsuppdraget med mosaik i Regionhuset i Växjö.

Vernissage fredag 25 augusti kl 14:30 -15:30
med underhållning av Marina Granlund från Sagoringen
i restaurangen på Berga
.

Utställningen varar 25 augusti – 27 september på Bergagalleriet
Björnstigen 137, 170 72 Solna, nära Bergshamra centrum m t-bana.